Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 18. septembar 2015. 15:05

Susret Radulović - Galip

Potpredśednik Skupštine Crne Gore prof. dr Branko Radulović primio je danas u svom kabinetu ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori Nj.E. Serhat Galipa.

Tokom razgovora potpredśednika Radulovića i ambasadora Galipa razmatrana je trenutna politička i socio-ekonomska situacija u Crnoj Gori i Turskoj. Takođe, razgovarano je i o potrebi većeg stepena ekonomske saradnje dvije zemlje, kao i povećanju investicija u raznim društvenim sektorima.

Ambasador Galip je istakao zabrinutost zbog novonastale sirijske krize i izbjegličkih migracija u Tursku i Zapadnu Evropu preko balkanskih zemalja. On je naglasio da je bezbjednosna stabilnost Balkana bitna, kako za sami Balkan, tako i za stabilnost EU, ali i Turske.

Potpredśednik Radulović je podržao investicionu saradnju, ali je i upozorio na primjer neuspjele privatizacije Željezare Nikšić od strane turske kompanije „Toščelik“ na šta je on ukazivao i ranije, u više navrata. Takođe, potpredśednik Radulović posebno se zahvalio na brojnim donacijama u crnogorskom zdravstvu.

Potpredśednik Radulović je upoznao ambasadora Galipa sa protestima Demokratskog fronta zakazanim za 27. septembar 2015. godine. Potpredśednik je istakao da se protesti organizuju u cilju formiranja prelazne Vlade i raspisivanja prvih slobodnih izbora. Pri tome je naglasio da će protesti biti organizovani u građanskom i multietničkom duhu i u interesu svih obespravljenih i uniženih građana Crne Gore.