Odštampajte ovu stranicu
petak, 18. septembar 2015. 15:28

Susret Mustafić - Galip

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić, primio je danas NJ.E. Serhata Galipa, ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori.

Sastanak potpredsjednika Sulja Mustafića i ambasadora Republike Turske NJ.E. Serhata Galipa,  protekao je u konstruktivnom razgovoru tokom kojeg je postignuta saglasnost o daljem  intenziviranju političke i ekonomske saradnje, posebno u pogledu mogućnosti koje Crne Gora nudi za strane investicije, kao i podrške koju Republika Turska pruža Crnoj Gori u procesu sticanja punopravnog članstva u NATO.

Potpredsjednik Suljo Mustafić istakao je da su odnosi između Crne Gore i Turske veoma dobri i prijateljski, da se u kontinuitetu unapređuju i nadograđuju kroz sadržajnu saradnju na svim poljima i intenzivan politički dijalog, uz napomenu da se kvalitet odnosa dvije zemlje, između ostalog ogleda i u snažnoj podršci koju Republika Turska pruža  u ostvarivanju ključnog nacionalnog interesa Crne Gore, sticanja punopravnog članstva u NATO.

Potpredsjednik Suljo Mustafić istakao je i značaj investicija Republike Turske u Crnu Goru, ističući da je stvaranje poslovnog ambijenta za privlačenje stranih investicija jedan od prioriteta Crne Gore i ukazao da je izgrađen potreban zakonski okvir u tom dijelu, kojim se garantuje sigurnost , vladavina prava i zaštita investicija.

Potpredsjednik Suljo Mustafić, upoznao je svog sagovornika, da u Republici Turskoj živi značajan broj ljudi porijeklom iz Crne Gore, što dodatno povezuje dvije zemlje.

Takođe,  upoznao ga je i da dva parlamenta imaju formirane grupe prijateljstva,  uz ocjenu da iste predstavljaju jedan od temelja parlamentarne saradnje, ali i ukupnih odnosa dvije zemlje.

Potpredsjednik Mustafić je istakao da treba nastaviti sa daljom razmjenom informacija i iskustava između dva parlamenta, posebno kroz zvanične posjete članova dvije grupe prijateljstva, kao najboljim načinom jačanja bilateralnih odnosa.

Ambasador Republike Turske NJ.E. Serhat Galip je naglasio da su politički i ekonomski odnosi dvije zemlje u usponu, kao i da Republika Turska snažno podržava put Crne Gore ka članstvu u Evropsku uniju i NATO.

Na kraju sastanka sagovornici su zaključili da dosadašnji odnosi dvije zemlje predstavljaju dobru osnovu za daljim unapređenjem saradnje na svim nivoima.

 

Galerija slika