Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 04. novembar 2015. 16:06

Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić susreo se sa direktorom Konrad Adenauer fondacije

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić sastao se sa direktorom Fondacije Konrad Adenauer (KAS) za Srbiju i Crnu Goru, Norbert Beckmann Dierkesom.

Na sastanku je konstatovano da Fondacija Konrad Adenauer svojim projektnim aktivnostima doprinosi razvoju demokratije i društveno-političkom ambijentu Crne Gore.
Potpredsjednik Mustafić osvrnuo se na aktuelna politička dešavanja u Crnoj Gori i kazao da je prioritet državne politike Crne Gore u narednim mjesecima, dobijanje poziva za učlanjenje u NATO savez.
On je naglasio da učlanjenjem u NATO alijansu, Crna Gora dobija mogućnost za izgradnju sigurnijeg pravnog poretka, unapređenje ljudskih i manjinskih prava, i posebno izgradnju stabilnijeg ambijenta potrebnog za jačanje ekonomije.
- Sva otvorena pitanja i probleme potrebno je rješavati u institucijama sistema, posebno u Parlamentu gdje je neophodno voditi dijalog između različitih političkih subjekata, kazao je potpredsjednik Mustafić.
Direktor Dierkes je ukazao da njemačka Konrad Adenauer fondacija (KAS), već 15 godina, posredstvom svoje kancelarije u Podgorici, uspješno realizuje projektne aktivnosti u Crnoj Gori.
Najvažnije oblasti djelovanja u prethodnom periodu su: unapređenje parlamentarne demokratije i snaženje institucija, podrška procesu evropskih integracija, podrška reformama u oblasti vladavine prava, kao i stipendiranje nadarenih studenata.

Galerija slika