Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 04. novembar 2015. 16:06

Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić susreo se sa direktorom Konrad Adenauer fondacije

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić sastao se sa direktorom Fondacije Konrad Adenauer (KAS) za Srbiju i Crnu Goru, Norbert Beckmann Dierkesom.

Na sastanku je konstatovano da Fondacija Konrad Adenauer svojim projektnim aktivnostima doprinosi razvoju demokratije i društveno-političkom ambijentu Crne Gore.
Potpredsjednik Mustafić osvrnuo se na aktuelna politička dešavanja u Crnoj Gori i kazao da je prioritet državne politike Crne Gore u narednim mjesecima, dobijanje poziva za učlanjenje u NATO savez.
On je naglasio da učlanjenjem u NATO alijansu, Crna Gora dobija mogućnost za izgradnju sigurnijeg pravnog poretka, unapređenje ljudskih i manjinskih prava, i posebno izgradnju stabilnijeg ambijenta potrebnog za jačanje ekonomije.
- Sva otvorena pitanja i probleme potrebno je rješavati u institucijama sistema, posebno u Parlamentu gdje je neophodno voditi dijalog između različitih političkih subjekata, kazao je potpredsjednik Mustafić.
Direktor Dierkes je ukazao da njemačka Konrad Adenauer fondacija (KAS), već 15 godina, posredstvom svoje kancelarije u Podgorici, uspješno realizuje projektne aktivnosti u Crnoj Gori.
Najvažnije oblasti djelovanja u prethodnom periodu su: unapređenje parlamentarne demokratije i snaženje institucija, podrška procesu evropskih integracija, podrška reformama u oblasti vladavine prava, kao i stipendiranje nadarenih studenata.