Odštampajte ovu stranicu
petak, 05. februar 2016. 12:09

Potpredsjednik Mustafić na Molitvenom doručku imao surete sa parlamentarcima iz Evrope i članovima Kongresa SAD

Posvećenost jačanju saradnje Crne Gore i SAD-a

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić je na poziv članova Kongresa SAD, u Vašingotonu prisustvovao 64. Nacionalnom molitvenom doručku, čiji je domaćin i glavni govornik bio američki predsjednik Barak Obama.
Tokom manifestacije koja okuplja predstavnike više od 160 država iz čitavog svijeta, Mustafić je imao susrete sa predstavnicima parlamenata više država - Austrije, Njemačke, Srbije, BIH, Makedonije, Kosova i Albanije.
Mustafić je razgovarao i sa kongresmenom Robertom Aderholtom, koji je jedan od glavnih organizatora Molitvenog doručka. Potencirana je puna otvorenost i posvećenost jačanju saradnje Crne Gore sa SAD, u svim oblastima. Takođe, iskazan je pozitivan odnos prema dostignutom stepenu evroatlantskih integracija i puna podrška daljim reformama, demokratizaciji i dijalogu u Crnoj Gori.
Gosti iz Crne Gore koji su prisustvovali Nacionalnom molitvenom doručku bili su potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović i Vojislav Kovač, počasni konzul Crne Gore u Sloveniji.

Galerija slika