Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 05. februar 2016. 12:09

Potpredsjednik Mustafić na Molitvenom doručku imao surete sa parlamentarcima iz Evrope i članovima Kongresa SAD

Posvećenost jačanju saradnje Crne Gore i SAD-a

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić je na poziv članova Kongresa SAD, u Vašingotonu prisustvovao 64. Nacionalnom molitvenom doručku, čiji je domaćin i glavni govornik bio američki predsjednik Barak Obama.
Tokom manifestacije koja okuplja predstavnike više od 160 država iz čitavog svijeta, Mustafić je imao susrete sa predstavnicima parlamenata više država - Austrije, Njemačke, Srbije, BIH, Makedonije, Kosova i Albanije.
Mustafić je razgovarao i sa kongresmenom Robertom Aderholtom, koji je jedan od glavnih organizatora Molitvenog doručka. Potencirana je puna otvorenost i posvećenost jačanju saradnje Crne Gore sa SAD, u svim oblastima. Takođe, iskazan je pozitivan odnos prema dostignutom stepenu evroatlantskih integracija i puna podrška daljim reformama, demokratizaciji i dijalogu u Crnoj Gori.
Gosti iz Crne Gore koji su prisustvovali Nacionalnom molitvenom doručku bili su potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović i Vojislav Kovač, počasni konzul Crne Gore u Sloveniji.