Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 26. maj 2016. 14:25

Potpredsjednik Mustafić u Čikagu imao niz susreta sa iseljenicima

Tokom posjete Čikagu povodom obilježavanja dana nezavisnosti Crne Gore, potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić, imao je niz susreta sa iseljenicima i privrednicima koji žive i rade u SAD-u.

Zajednički je konstatovano da je potrebna obostrana podrška jačanju saradnje i međusobnih veza iseljenika i zavičaja, te čvršća veza sa državnim institucijama, posebno sa onima koje se bave pitanjem iseljenika.

Iskazana su očekivanja da će kroz nova zakonska rješenja i preko predstavnika u Savjetu za iseljenike, zajednica u Čikagu imati intenzivnije kontakte sa domovinom.

Ukazano je na značaj partnerstva Crne Gore i SAD-a i podršku u integracijama, koja je posebno važna u procesu pridruživanja NATO alijansi.

- Ulazak Crne Gore u NATO savez biće dobar bezbjednosni okvir koji će pospješiti vladavinu prava i stvoriti bolji ambijent za ekonomska ulaganja, kazao je Mustafić.

Tokom boravka u Čikagu, potpredsjednik Mustafić je posjetio novoizgrađeni vjerski objekat koji su kupili i adaptirali za ovu namjenu iseljenici iz Bara, a otvaranje će biti upriličeno početkom predstojećeg mjeseca Ramazana.

Mustafić je istakao zadovoljstvo uspješnim završetkom tog projekta i činjenicom da će to biti prostor u kome će se okupljati iseljenici iz Bara i drugih krajeva i koji će biti vezani za Islamsku zajednicu u Crnoj Gori.

Još jednom je istakao zahvalnost iseljenicima za sve humanitarne i društvene aktivnosti u kojima su učestvovali u rodnom kraju i širom Crne Gore.

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić tokom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama - povodom obilježavanja decenije nezavisnosti Crne Gore, bio je i počasni gost kulturnog centra „Rumija“ iz Čikaga.

 

Galerija slika