Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 26. maj 2016. 14:25

Potpredsjednik Mustafić u Čikagu imao niz susreta sa iseljenicima

Tokom posjete Čikagu povodom obilježavanja dana nezavisnosti Crne Gore, potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić, imao je niz susreta sa iseljenicima i privrednicima koji žive i rade u SAD-u.

Zajednički je konstatovano da je potrebna obostrana podrška jačanju saradnje i međusobnih veza iseljenika i zavičaja, te čvršća veza sa državnim institucijama, posebno sa onima koje se bave pitanjem iseljenika.

Iskazana su očekivanja da će kroz nova zakonska rješenja i preko predstavnika u Savjetu za iseljenike, zajednica u Čikagu imati intenzivnije kontakte sa domovinom.

Ukazano je na značaj partnerstva Crne Gore i SAD-a i podršku u integracijama, koja je posebno važna u procesu pridruživanja NATO alijansi.

- Ulazak Crne Gore u NATO savez biće dobar bezbjednosni okvir koji će pospješiti vladavinu prava i stvoriti bolji ambijent za ekonomska ulaganja, kazao je Mustafić.

Tokom boravka u Čikagu, potpredsjednik Mustafić je posjetio novoizgrađeni vjerski objekat koji su kupili i adaptirali za ovu namjenu iseljenici iz Bara, a otvaranje će biti upriličeno početkom predstojećeg mjeseca Ramazana.

Mustafić je istakao zadovoljstvo uspješnim završetkom tog projekta i činjenicom da će to biti prostor u kome će se okupljati iseljenici iz Bara i drugih krajeva i koji će biti vezani za Islamsku zajednicu u Crnoj Gori.

Još jednom je istakao zahvalnost iseljenicima za sve humanitarne i društvene aktivnosti u kojima su učestvovali u rodnom kraju i širom Crne Gore.

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić tokom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama - povodom obilježavanja decenije nezavisnosti Crne Gore, bio je i počasni gost kulturnog centra „Rumija“ iz Čikaga.