Odštampajte ovu stranicu
subota, 25. jun 2016. 16:39

Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić učestvovao na zajedničkom iftaru u Ankari

Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić učestvovao je  na zajedničkom iftaru u Ankari, koji  je organizovala Turska vladina razvojna agencija TIKA.

U programu koji je priređen ovim povodom održan je i naučni simpozijum "Balkansko islamsko nasljeđe" na kojem su učestvovali značajni javni djelatnici i naučnici  sa Balkana i iz Turske.

Delegacija iz Crne Gore, u kojoj su, pored Mustafića, bili i potpredsjednik Vlade Rafet Husović,odbornik u Skupštini Glavnog grada Nedžad Dreševic i Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić, imala je, na marginama ovog skupa, više susreta sa turskim zvaničnicima - potpredsjednikom  Vlade Vejselom Kajnakom, predsjednikom Ustavnog odbora Parlamenta Turske Mustafom Šentopom, predsjednicom parlamentarne Grupe prijateljstva Turska - Crna Gora Husnijom Erdogan i Reisom Turske Mehmetom Gormezom. 

Ukazano je na dobre odnose dvije prijateljske države na političkom, privrednom i kulturnom planu, i na svim nivoima - od državnih institucija do lokalnih uprava.

Zajednički je konstatovano da postoji prostor i za dodatno unaprjeđenje, kroz partnerske odnose Crne Gore i Turske,   podršku u NATO integracijama Crne Gore i daljim zajedničkim aktivnostima  u evropskim integracijama.

U razgovoru sa predsjednikom Vladine agencije TIKA Serdarom Čamom iskazano je zadovoljstvo aktivnostima u Crnoj Gori i realizacijom brojnih projekata u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, izgradnje infrastrukture i unaprjeđenja rada vjerskih institucija.

Zaključeno je da će i u narednom periodu biti intenzivna podrška u projektima od značaja za građane, lokalne sredine i državne institucije. 

Susretima  u Ankari, prisustvovao je i ambasador Crne Gore Branko Milić.

 

Galerija slika