Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
subota, 25. jun 2016. 16:39

Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić učestvovao na zajedničkom iftaru u Ankari

Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić učestvovao je  na zajedničkom iftaru u Ankari, koji  je organizovala Turska vladina razvojna agencija TIKA.

U programu koji je priređen ovim povodom održan je i naučni simpozijum "Balkansko islamsko nasljeđe" na kojem su učestvovali značajni javni djelatnici i naučnici  sa Balkana i iz Turske.

Delegacija iz Crne Gore, u kojoj su, pored Mustafića, bili i potpredsjednik Vlade Rafet Husović,odbornik u Skupštini Glavnog grada Nedžad Dreševic i Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić, imala je, na marginama ovog skupa, više susreta sa turskim zvaničnicima - potpredsjednikom  Vlade Vejselom Kajnakom, predsjednikom Ustavnog odbora Parlamenta Turske Mustafom Šentopom, predsjednicom parlamentarne Grupe prijateljstva Turska - Crna Gora Husnijom Erdogan i Reisom Turske Mehmetom Gormezom. 

Ukazano je na dobre odnose dvije prijateljske države na političkom, privrednom i kulturnom planu, i na svim nivoima - od državnih institucija do lokalnih uprava.

Zajednički je konstatovano da postoji prostor i za dodatno unaprjeđenje, kroz partnerske odnose Crne Gore i Turske,   podršku u NATO integracijama Crne Gore i daljim zajedničkim aktivnostima  u evropskim integracijama.

U razgovoru sa predsjednikom Vladine agencije TIKA Serdarom Čamom iskazano je zadovoljstvo aktivnostima u Crnoj Gori i realizacijom brojnih projekata u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, izgradnje infrastrukture i unaprjeđenja rada vjerskih institucija.

Zaključeno je da će i u narednom periodu biti intenzivna podrška u projektima od značaja za građane, lokalne sredine i državne institucije. 

Susretima  u Ankari, prisustvovao je i ambasador Crne Gore Branko Milić.