Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 29. jun 2016. 16:03

Predśednik Pajović primio predstavnike nevladinih organizacija

Novi memorandum o saradnji Skupštine sa NVO - ključan za bolju saradnju   

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović primio je danas predstavnike nevladinih organizacija na prvi i konsultativni sastanak. Cilj susreta bio je unapređivanje komunikacije i saradnje Skupštine i NVO sektora.

Predśednik Pajović je istakao da su nevladine organizacije važan korektivni element svakog demokratskog društva i da Parlament jako cijeni saradnju sa njima.

- S obzirom na to da sam 2. juna ove godine stupio na funkciju predśednika Skupštine i da sam bio dugogodišnji aktivista u nevladinom sektoru, želio sam da se sastanemo i kroz razgovor vidimo kako je moguće poboljšati našu kooperaciju, naglasio je predśednik Skupštine Crne Gore na današnjem sastanku.

On je dodao da će se truditi da izađe u susret njihovim zahtjevima,  u skladu sa onim što zakon dozvoljava. Pajović je ponudio da se se potpiše novi memorandum o saradnji civilnog sektora sa Skupštinom, budući da je prethodni Memorandum, potpisan sa Mrežom organizacija civilnog društva za demokratiju i ljudska prava, neaktivan.

Predstavnici nevladinih organizacija, koji su prisustvovali ovom sastanku, podržali su predlog predśednika Skupštine da se obnovi saradnja ove institucije i NVO sektora, koja će biti i formalizovana potpisivanjem novog memoranduma.

Memorandumom će se omogućiti institucionalizovano i organizovano učešće NVO sektora u radu Skupštine i njenih radnih tijela, a time će nevladine organizacije imati konkretan uticaj na njen rad i donošenje bitnih odluka, a saradnja će biti u mnogome kvalitetnija. 

 

Galerija slika