Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 29. jun 2016. 16:03

Predśednik Pajović primio predstavnike nevladinih organizacija

Novi memorandum o saradnji Skupštine sa NVO - ključan za bolju saradnju   

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović primio je danas predstavnike nevladinih organizacija na prvi i konsultativni sastanak. Cilj susreta bio je unapređivanje komunikacije i saradnje Skupštine i NVO sektora.

Predśednik Pajović je istakao da su nevladine organizacije važan korektivni element svakog demokratskog društva i da Parlament jako cijeni saradnju sa njima.

- S obzirom na to da sam 2. juna ove godine stupio na funkciju predśednika Skupštine i da sam bio dugogodišnji aktivista u nevladinom sektoru, želio sam da se sastanemo i kroz razgovor vidimo kako je moguće poboljšati našu kooperaciju, naglasio je predśednik Skupštine Crne Gore na današnjem sastanku.

On je dodao da će se truditi da izađe u susret njihovim zahtjevima,  u skladu sa onim što zakon dozvoljava. Pajović je ponudio da se se potpiše novi memorandum o saradnji civilnog sektora sa Skupštinom, budući da je prethodni Memorandum, potpisan sa Mrežom organizacija civilnog društva za demokratiju i ljudska prava, neaktivan.

Predstavnici nevladinih organizacija, koji su prisustvovali ovom sastanku, podržali su predlog predśednika Skupštine da se obnovi saradnja ove institucije i NVO sektora, koja će biti i formalizovana potpisivanjem novog memoranduma.

Memorandumom će se omogućiti institucionalizovano i organizovano učešće NVO sektora u radu Skupštine i njenih radnih tijela, a time će nevladine organizacije imati konkretan uticaj na njen rad i donošenje bitnih odluka, a saradnja će biti u mnogome kvalitetnija.