Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 04. jul 2016. 20:06

Pajović se sastao predśednikom i ministrom vanjskih poslova Gruzije

Pajović - Margvelašvili: NATO i EU nemaju alternativu

​Predśednika Skupštine Crne Gore Darka Pajovića, tokom boravka u Tbilisiju,  zvanično je primio predśednik Gruzije Giorgi Margvelašvili.  

​Predśednik Pajović se zahvalio Gruziji na porukama podrške nakon poziva i potpisivanja Protokola o pristupanju Crne Gore NATO i upoznao sagovornika sa tekućim procesom ratifikacije, gdje je već šest zemalja završilo ovaj proces. On je istakao i uvjerenje da će pristupanje Crne Gore NATO-u biti jasna poruka i drugim zemljama aspirantima - da vrata NATO-a ostaju otvorena za one koji sprovode reforme neophodne za članstvo i doprinose bezbjednosti Alijanse.

​Gruzijski predśednik Margvelašvili je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da sa crnogorskim predśednikom Skupštine razgovara u ključnom trenutku za evroatlantske integracije obje države, uoči NATO samita u Varšavi.  

​Sagovornici su se saglasili da je ovo trenutak da obje zemlje pokažu demokratsku zrelost u obezbjeđivanju uslova za fer i slobodne izbore, a naročito jačanju vladavine prava, profesionalnosti sudstva i tužilaštva.

​Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović se sastao i sa gruzijskim ministrom vanjskih poslova Mikheilom Janelidžeom. Sagovornici su istakli da evropske i evroatlantske integracije nemaju alternativu, a da su obje države svojom jasnom politikom posljednjih godina odlučno pokazale da žele da pripadaju Zapadu i baštine njegove vrijednosti.

Video:
https://youtu.be/CiznAc2grh0
https://skupstina.erp4.me/index.php/s/EbDBI8sDENqzuA7

Galerija slika