Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 04. jul 2016. 20:06

Pajović se sastao predśednikom i ministrom vanjskih poslova Gruzije

Pajović - Margvelašvili: NATO i EU nemaju alternativu

​Predśednika Skupštine Crne Gore Darka Pajovića, tokom boravka u Tbilisiju,  zvanično je primio predśednik Gruzije Giorgi Margvelašvili.  

​Predśednik Pajović se zahvalio Gruziji na porukama podrške nakon poziva i potpisivanja Protokola o pristupanju Crne Gore NATO i upoznao sagovornika sa tekućim procesom ratifikacije, gdje je već šest zemalja završilo ovaj proces. On je istakao i uvjerenje da će pristupanje Crne Gore NATO-u biti jasna poruka i drugim zemljama aspirantima - da vrata NATO-a ostaju otvorena za one koji sprovode reforme neophodne za članstvo i doprinose bezbjednosti Alijanse.

​Gruzijski predśednik Margvelašvili je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da sa crnogorskim predśednikom Skupštine razgovara u ključnom trenutku za evroatlantske integracije obje države, uoči NATO samita u Varšavi.  

​Sagovornici su se saglasili da je ovo trenutak da obje zemlje pokažu demokratsku zrelost u obezbjeđivanju uslova za fer i slobodne izbore, a naročito jačanju vladavine prava, profesionalnosti sudstva i tužilaštva.

​Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović se sastao i sa gruzijskim ministrom vanjskih poslova Mikheilom Janelidžeom. Sagovornici su istakli da evropske i evroatlantske integracije nemaju alternativu, a da su obje države svojom jasnom politikom posljednjih godina odlučno pokazale da žele da pripadaju Zapadu i baštine njegove vrijednosti.

Video:
https://youtu.be/CiznAc2grh0
https://skupstina.erp4.me/index.php/s/EbDBI8sDENqzuA7