Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 27. jul 2016. 15:53

Grčki parlament će ubrzo ratifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović primio je danas Nj.E. gospodina Sotiriosa Atanasiua, ambasadora Republike Grčke u Crnog Gori.

Predśednik se zahvalio na podršci evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore i istakao da je Solunski samit, juna 2003. godine, potvrdio i oblikovao istorijsku perspektivu za sve zemlje Zapadnog Balkana u EU, i da je to proces bez alternative za demokratsko i ekonomsko jačanje ovog regiona.

Ambasador Atanasiu informisao je predśednika da će grčki Parlament uskoro ratifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u i da će imati podršku svih političkih partija u Parlamentu. Izrazio je zadovoljstvo što će Republika Grčka biti među prvim članicama koje će to uraditi i time poslati jasnu poruku o neophodnosti što bržeg završetka ovog procesa.

Predśednik Pajović istakao je da ne treba zaboraviti da je upravo Republika Grčka bila prva kontakt zemlja sa NATO-om i da još od tada Crna Gora ima veoma intenzivnu saradnju u oblasti odbrane, naročito u školovanju kadeta i pripadnika Vojske, saradnje mornarica, zajedničkog učešća u međunarodnim misijama i operacijama.

 

VIDEO: 

https://youtu.be/RnU7_IgcbbM
https://skupstina.erp4.me/index.php/s/FtD0shY2NYJWPwO

Galerija slika