Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 27. jul 2016. 15:53

Grčki parlament će ubrzo ratifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović primio je danas Nj.E. gospodina Sotiriosa Atanasiua, ambasadora Republike Grčke u Crnog Gori.

Predśednik se zahvalio na podršci evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore i istakao da je Solunski samit, juna 2003. godine, potvrdio i oblikovao istorijsku perspektivu za sve zemlje Zapadnog Balkana u EU, i da je to proces bez alternative za demokratsko i ekonomsko jačanje ovog regiona.

Ambasador Atanasiu informisao je predśednika da će grčki Parlament uskoro ratifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u i da će imati podršku svih političkih partija u Parlamentu. Izrazio je zadovoljstvo što će Republika Grčka biti među prvim članicama koje će to uraditi i time poslati jasnu poruku o neophodnosti što bržeg završetka ovog procesa.

Predśednik Pajović istakao je da ne treba zaboraviti da je upravo Republika Grčka bila prva kontakt zemlja sa NATO-om i da još od tada Crna Gora ima veoma intenzivnu saradnju u oblasti odbrane, naročito u školovanju kadeta i pripadnika Vojske, saradnje mornarica, zajedničkog učešća u međunarodnim misijama i operacijama.

 

VIDEO: 

https://youtu.be/RnU7_IgcbbM
https://skupstina.erp4.me/index.php/s/FtD0shY2NYJWPwO