Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 01. avgust 2016. 18:38

Predśednik Parlamenta pośetio Golubovce

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović sastao se danas sa predśednikom Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci Dušanom Radonjićem i predśednikom Skupštine gradske opštine Golubovci Milenkom Maršem.

CIlj pośete je bilo upoznavanje sa dosadašnjim aktivnostima Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci  kao i realizacija Sporazuma o saradnji Skupštine Crne Gore i Zajednice opština.

-  Sporazum o saradnji Skupštine Crne Gore i Zajednice opština ima za cilj bolju efikasnost i lokalnih parlamenata i državnog parlamenta, uz veliku odgovornost svih. Zbog toga kao čelni čovjek Skupštine, želim da se upoznam sa problemima sa kojima se suočavaju grđani u lokalnim zajednicama, kako bi došli do najboljih zakonskih rješenja. Državne institucije moraju biti otvorene za građane, rekao je  predṡednik Pajović.

On je istakao da je velika šansa za  opštinu Golubovci u poljoprivredi ali i turizmu, s obzirom na zaštićenu prirodnu zonu Nacionalni park Skadarsko jezero.

-  Kao neko ko izuzetno cijeni značaj zaštite prirode, biljnog i životinjskog svijeta, vjerujem da imamo zajednički  jasan signal i poruku, a to je da se ne smije dozvoliti devastacija ovih područja, jer je to veliko bogatstvo Crne Gore, dodao je Pajović.

Predśednik Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci Dušan Radonjić je istakao zahvalnost zbog usvojenih pravnih akata, među kojima je izdvojio  Zakon o komunalnim djelatnostima, Zakon o lokalnoj samoupravi i Zakon o legalizaciji neformalnih objekata koji se kako naglašava godinama nalaze u skupštinskim fiokama.

Predśednik Pajović je tokom pośete GO Golubovci obišao i jednog od najvećih poljopivrednih proizvođača u Zeti.

 

VIDEO:

youtube:  https://youtu.be/YtfyDy7pnaQ

Galerija slika