Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 01. avgust 2016. 18:38

Predśednik Parlamenta pośetio Golubovce

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović sastao se danas sa predśednikom Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci Dušanom Radonjićem i predśednikom Skupštine gradske opštine Golubovci Milenkom Maršem.

CIlj pośete je bilo upoznavanje sa dosadašnjim aktivnostima Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci  kao i realizacija Sporazuma o saradnji Skupštine Crne Gore i Zajednice opština.

-  Sporazum o saradnji Skupštine Crne Gore i Zajednice opština ima za cilj bolju efikasnost i lokalnih parlamenata i državnog parlamenta, uz veliku odgovornost svih. Zbog toga kao čelni čovjek Skupštine, želim da se upoznam sa problemima sa kojima se suočavaju grđani u lokalnim zajednicama, kako bi došli do najboljih zakonskih rješenja. Državne institucije moraju biti otvorene za građane, rekao je  predṡednik Pajović.

On je istakao da je velika šansa za  opštinu Golubovci u poljoprivredi ali i turizmu, s obzirom na zaštićenu prirodnu zonu Nacionalni park Skadarsko jezero.

-  Kao neko ko izuzetno cijeni značaj zaštite prirode, biljnog i životinjskog svijeta, vjerujem da imamo zajednički  jasan signal i poruku, a to je da se ne smije dozvoliti devastacija ovih područja, jer je to veliko bogatstvo Crne Gore, dodao je Pajović.

Predśednik Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci Dušan Radonjić je istakao zahvalnost zbog usvojenih pravnih akata, među kojima je izdvojio  Zakon o komunalnim djelatnostima, Zakon o lokalnoj samoupravi i Zakon o legalizaciji neformalnih objekata koji se kako naglašava godinama nalaze u skupštinskim fiokama.

Predśednik Pajović je tokom pośete GO Golubovci obišao i jednog od najvećih poljopivrednih proizvođača u Zeti.

 

VIDEO:

youtube:  https://youtu.be/YtfyDy7pnaQ