Odštampajte ovu stranicu
utorak, 02. avgust 2016. 15:16

Predśednik Parlamenta primio ambasadora NR Kine

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović primio je danas Nj.E. gospodina Cui Dživeia, ambasadora NR Kine u Podgorici.

Ambasador Dživei čestitao je predśedniku Pajoviću na uspješnom preuzimanju jedne od najvažnijih državnih funkcija, u periodu jako značajnom za Crnu Goru. Ambasador je istakao da se vidi aktivna atmosfera i veliki rad Skupštine Crne Gore u protekla dva mjeseca.

Predśednik se zahvalio ambasadoru na deset godina razumjevanja, podrške i saradnje NR Kine Crnoj Gori. Sagovornici su se složili da postoji prostor za dalje jačanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, u skladu sa potrebama državnog razvoja dvije zemlje.  Ambasador Dživei je pozvao predśednika Pajovića da u narednom periodu pośeti NR Kinu.

Imajući u vidu snažno zalaganje  predśednika Pajovića za ostvarivanje napretka u oblastima zaštite životne sredine, ambasador je predložio snažniju saradnju u toj oblasti kroz konkretne projekte.

Na sastanku je predśednik upoznao ambasadora i sa rezultatima rada  Skupštine Crne Gore u protekla dva mjeseca, ističući njenu značajnu ulogu u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, ali i sprovođenju Sporazuma o Vladi izbornog povjerenja.

Galerija slika