Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 02. avgust 2016. 15:16

Predśednik Parlamenta primio ambasadora NR Kine

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović primio je danas Nj.E. gospodina Cui Dživeia, ambasadora NR Kine u Podgorici.

Ambasador Dživei čestitao je predśedniku Pajoviću na uspješnom preuzimanju jedne od najvažnijih državnih funkcija, u periodu jako značajnom za Crnu Goru. Ambasador je istakao da se vidi aktivna atmosfera i veliki rad Skupštine Crne Gore u protekla dva mjeseca.

Predśednik se zahvalio ambasadoru na deset godina razumjevanja, podrške i saradnje NR Kine Crnoj Gori. Sagovornici su se složili da postoji prostor za dalje jačanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, u skladu sa potrebama državnog razvoja dvije zemlje.  Ambasador Dživei je pozvao predśednika Pajovića da u narednom periodu pośeti NR Kinu.

Imajući u vidu snažno zalaganje  predśednika Pajovića za ostvarivanje napretka u oblastima zaštite životne sredine, ambasador je predložio snažniju saradnju u toj oblasti kroz konkretne projekte.

Na sastanku je predśednik upoznao ambasadora i sa rezultatima rada  Skupštine Crne Gore u protekla dva mjeseca, ističući njenu značajnu ulogu u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, ali i sprovođenju Sporazuma o Vladi izbornog povjerenja.