Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 03. avgust 2016. 19:26

Predśednik Skupštine primio ambasadora SR Njemačke

Matern: Proces ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u Njemačkom Bundestagu neće dugo trajati.

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović primio je danas novog ambasadora  Savezne Republike Njemačke u Podgorici Nj.E.gospodina Hansa Gintera Materna.

Predśednik Pajović čestitao je ambasadoru stupanje na novu dužnost i izrazio očekivanje da će se dobra saradnja u narednom periodu nastaviti, ali i dodatno ojačati, naročito na polju ekonomije. On se zahvalio SR Njemačkoj na kontinuiranoj podršci evropskim i evroatlantskim integracijama Crnoj Gori.

Prema riječima ambasadora Materna, proces ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u Njemačkom Bundestagu neće dugo trajati, jer Njemačka želi da vidi Crnu Goru u NATO i EU. Sagovornici su se saglasili, da bez obzira na izazove, ljudi žele da vide rješenja, a ona se mogu naći samo kroz kompromis, a da za to ne postoji bolje mjesto od Parlamenta.

Predśednik Pajović upoznao je ambasadora i sa postignutim rezultatima Skupštine Crne Gore u protekla dva mjeseca, napominjući značaj aktivnog učešća svih političkih partija u ovom procesu. On je istakao da je sve to rezultiralo političkom stabilnošću u državi, što je omogućilo  kontinuirani nastavak EU i NATO integracija, preduslov za obezbjeđivanje  ulova za fer i slobodne izbore kao i dalju demokratizaciju države.

Galerija slika