Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 03. avgust 2016. 19:26

Predśednik Skupštine primio ambasadora SR Njemačke

Matern: Proces ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u Njemačkom Bundestagu neće dugo trajati.

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović primio je danas novog ambasadora  Savezne Republike Njemačke u Podgorici Nj.E.gospodina Hansa Gintera Materna.

Predśednik Pajović čestitao je ambasadoru stupanje na novu dužnost i izrazio očekivanje da će se dobra saradnja u narednom periodu nastaviti, ali i dodatno ojačati, naročito na polju ekonomije. On se zahvalio SR Njemačkoj na kontinuiranoj podršci evropskim i evroatlantskim integracijama Crnoj Gori.

Prema riječima ambasadora Materna, proces ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u Njemačkom Bundestagu neće dugo trajati, jer Njemačka želi da vidi Crnu Goru u NATO i EU. Sagovornici su se saglasili, da bez obzira na izazove, ljudi žele da vide rješenja, a ona se mogu naći samo kroz kompromis, a da za to ne postoji bolje mjesto od Parlamenta.

Predśednik Pajović upoznao je ambasadora i sa postignutim rezultatima Skupštine Crne Gore u protekla dva mjeseca, napominjući značaj aktivnog učešća svih političkih partija u ovom procesu. On je istakao da je sve to rezultiralo političkom stabilnošću u državi, što je omogućilo  kontinuirani nastavak EU i NATO integracija, preduslov za obezbjeđivanje  ulova za fer i slobodne izbore kao i dalju demokratizaciju države.