Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 21. jul 2016. 14:35

Održana 45. śednica Odbora za antikorupciju

Odbor za antikorupciju je  na danas održanoj 45. śednici, razmotrio posebne izvještaje o radu Vrhovnog državnog tužilaštva i Specijalnog državnog tužilaštva za period od 1. januara do 1. juna 2016. godine.

Izvještaji se odnose na nadležnosti iz člana 3 tačke 1 i tačke 2a Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu, kao i postupanje Tužilaštva povodom zaključivanja „sporazuma o priznanju krivice“ iz člana 300 ZKP i „odloženo krivično gonjenje“ iz člana 272 ZKP.

Nakon rasprave Odbor je usvojio sljedeće zaključke:

1. Odbor za antikorupciju je ovlastio predśednika Odbora da u neposrednoj komunikaciji sa Vrhovnim državnim tužiocem obezbijedi članovima Odbora dostupnost svih sporazuma o priznanju krivice od 1. januara do 31. jula 2016. godine, a koji nose oznaku tajnosti.

2. Odbor je razmotrio posebne izvještaje Vrhovnog državnog tužioca  i Glavnog specijalnog tužioca. Preduzeće sve neophodne aktivnosti u skladu sa sadržajem ovih dokumenata i raspravom koja je vođena na śednici Odbora.

3. Odbor posebno podstiče Glavnog specijalnog  tužioca da realizuje svoje nadležnosti koje su definisane članom 3 Zakona o specijalnom tužilaštvu.

Odbor će dati svoj puni doprinos shodno svojim nadležnostima definisanih Poslovnikom Skupštine Crne Gore  i zakonom.

 

Galerija slika