Skupština Crne Gore
Thursday, 19. December 2013. 18:35

Održan sastanak predśednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodraga Vukovića sa predśednikom Zajednice Crnogoraca u Republici Makedoniji Miroljubom Orlandićem

Vuković upoznao  Orlandića sa trenutnom društveno–političkom situacijom u Crnoj Gori, dosadašnjim aktivnostima Odbora i planovima za narednu godinu

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike prof. dr Miodrag Vuković, sastao se danas sa predśednikom Zajednice Crnogoraca u Republici Makedoniji, Miroljubom Orlandićem.

Tom prilikom, Vuković je upoznao Orlandića sa trenutnom društveno–političkom situacijom u Crnoj Gori, dosadašnjim aktivnostima Odbora za međunarodne odnose i iseljenike i planovima za narednu godinu.

Predśednik Zajednice Crnogoraca se zahvalio predśedniku Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, upoznao ga sa trenutnim stanjem i problemima sa kojima se suočavaju iseljenici Crne Gore u Republici Makedoniji i iskoristio priliku da pozove predśednika i članove Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, da se početkom naredne godine sastanu u Skoplju, kako bi se detaljnije dogovorili o određenim pojedinostima, koje se tiču problema sa kojima se suočavaju iseljenici iz Crne Gore.  

Današnji sastanak, bio je prilika da se započne praksa redovnih konsultacija sa iseljeničkim udruženjima i zajednicama Crne Gore u inostranstvu, kako bi se stvorio kontinuitet, te samim tim i unaprijedila saradnja u ovom smislu.