Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 11. decembar 2015. 16:13

Održana jedanaesta śednice Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije

Usvojen Obrazac izvještaja o prihodima i imovini javnog funkcionera

Na danas održanoj śednici Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije, Sreten Radonjić, direktor Agencije, i Dušan Polović, načelnik Službe za IKT i bezbjednost podataka u Ministarstvu pravde, informisali su članove Savjeta o realizaciji Zaključaka Vlade Crne Gore, broj 08-909 od 8. maja 2015. godine, kojim je Vlada ustupila poslovni prostor Uprave za nekretnine, za potrebe smještaja Agencije za sprječavanje korupcije.

Nakon konstruktivne rasprave o Informaciji o rekonstrukciji prostorija za rad Agencije za sprječavanje korupcije, koju je dostavio Direktor Agencije, isti je naveo da će se preduzeti sve radnje kako bi Agencija počela sa radom u punom kapacitetu.

Direktor Agencije i načelnik Službe za IKT i bezbjednost podataka u Ministarstvu pravde sutakođe informisali članove Savjeta o toku izrade web stranice Agencije za sprječavanje korupcije, i najavili da će web stranica Agencije biti aktivna od 1. januara 2016. godine, kada Agencija počinje sa radom. Dogovoreno je da web stranica Agencije bude prezentovana članovima Savjeta na jednoj od narednih śednica, a prije početka rada Agencije.

Članovi Savjeta su, nakon prezentacije Obrasca izvještaja o prihodima i imovini javnog funkcionera, od strane Maje Karas Bošković, savjetnice u Komisiji za sprječavanje sukoba interesa, usvojili Obrazac, i dogovorili da Direktor u najkraćem roku upozna članove Savjeta sa uputstvom za popunjavanje Obrasca.

U okviru tačke dnevnog reda: „Tekuća pitanja“, Aleksandra Vojinović, savjetnica u Upravi za antikorupcijsku inicijativu, informisala je članove Savjeta o statusu Twinning projekta IPA 2014 “Podrška implementaciji mjera u oblasti integriteta”. Navela je da je vrijednost projekta 600 000 eura, da je planirano trajanje projekta 18 mjeseci, a očekivani početak implementacije IV kvartal 2016. godine. Članovi Savjeta su izrazili zadovoljstvo podrškom Evropske komisije, posebno zbog toga što je pružena već na početku rada Agencije.

Shodno dobroj praksi Savjeta, članovi Savjeta su odlučili da, shodno zakonu, dostave Institutu alternativa tražene informacije, kopije audio snimaka sa śednica Savjeta.