Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 26. novembar 2015. 16:03

Direktor Agencije za sprječavanje korupcije prisustvovao sastanku sa ambasadorima država članica EU u Crnoj Gori

Tema: “Implementacija izbornog zakonodavstva u susret izborima koji će biti održani 2016. godine”

Na poziv Delegacije EU u Crnoj Gori, direktor Agencije za sprječavanje korupcije Sreten Radonjić prisustvovao je sastanku sa ambasadorima država članica EU u Crnoj Gori.

Tema sastanka bila je “Implementacija izbornog zakonodavstva u susret izborima koji će biti održani 2016. godine”.

Radonjić je ambasadorima prezentovao aktivnosti koje se sprovode u cilju stvaranja uslova za početak rada Agencije, posebno u dijelu koju se odnosi na sprovođenje kontrole finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanja. On je informisao ambasadore i o aktivnostima na uspostavljanju informacionog sistema Agencije u toj oblasti, kao i planovima za jačanje kapaciteta tog tijela, kroz zapošljavanje i obuku novih kadrova.

Direktor Agencije za sprječavanje korupcije na sastanku je predstavio  prioritetne aktivnosti na izradi internih i podzakonskih akata, kao i strateške ciljeve buduće Agencije. Radonjić je ponovio da će Agencija dosljedno i proaktivno realizovati sve svoje zakonske, kao i nadležnosti iz Akcionog plana za pregovaračko poglavlje 23, u cilju ostvarivanja konkretnih i mjerljivih rezultata.

Sastanku sa ambasadorima su prisustvovali i predstavnici Ministarstva  unutrašnjih poslova i Državne izborne komisije.