Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
Monday, 13. June 2016. 13:35

Član Stalne delegacije Skupštine Crne Gore pri PS NATO učestvuje na seminaru u Kijevu

Kijev, 14-16. jun 2016. godine  -  Zajednički seminar 92. Rose Roth i Ukrajina-NATO Parlamentarnog savjeta (UNIC)

Član Stalne delegacije Skupštine Crne Gore pri Parlamentarnoj skupštini NATO Obrad Mišo Stanišić učestvovaće u radu Zajedničkog seminara 92. Rose Roth i  Ukrajina-NATO Parlamentarnog savjeta (UNIC) Potkomiteta o NATO partnerstvima i Potkomiteta o tranziciji i razvoju, koji će biti održan u Kijevu u Ukrajini, u periodu 14-16. juna 2016. godine.

Seminar je organizovan na temu „Transformacija u Ukrajini u problematičnom regionalnom kontekstu“ i u najznačajnijem dijelu, biće posvećen izazovima sa kojima se suočava Ukrajina i njihovim širim implikacijama za regionalnu i globalnu bezbjednost, pitanjima razvoja u istočnoj Ukrajini i Krimu,  implementaciji sporazuma iz Minska, širim odnosima između Ukrajine i Rusije, informacionom ratovanju, evroatlantskim integracijama Ukrajine i sprovođenju Godišnjeg nacionalnog programa Ukrajine sa NATO-om. Takođe, biće riječi  o napretku i preprekama u sprovođenju reformskog procesa u Ukrajini i ekonomskim izazovima u vezi sa tim.

Ovaj skup organizuje Parlamentarna skupština NATO-a u saradnji sa Vrhovnom Radom Ukrajine i uz podršku NATO - Informaciono dokumentacionog centra iz Ukrajine, a okupiće više od 110 učesnika - parlamentaraca iz NATO-a, pridruženih članica, partnerskih država, predstavnika Vlade Ukrajine, univerziteta, međunarodnih organizacija, nevladinog sektora i predstavnika javnog mišljenja.