Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
Wednesday, 26. October 2016. 14:10

PS NATO - Zajednički seminar Specijalne grupe za Mediteran i Bliski istok i Potkomiteta o NATO partnerstvima

Rim, 27 - 29. oktobar 2016. godine

Član Stalne delegacije Skupštine Crne Gore pri Parlamentarnoj skupštini NATO Obrad Mišo Stanišić, učestvovaće u radu Zajedničkog seminara Specijalne grupe za Mediteran i Bliski istok i Potkomiteta o NATO partnerstvima Parlamentarne skupštine NATO.

Ovaj skup okupiće približno 100 učesnika, i to parlamentaraca iz NATO-a, pridruženih i partnerskih država iz MENA regiona, visokih zvaničnika, predstavnika međunarodnih organizacija, nevladinog sektora, univerziteta, vlada i predstavnika javnog mišljenja.

Zajednički seminar Specijalne grupe za Mediteran i Bliski istok i Potkomiteta o NATO partnerstvima, biće realizovan u saradnji Parlamentarne skupštine NATO i Parlamenta Republike Italije, u periodu od 27. do  29. oktobra 2016. godine u Rimu, u Italiji.

Skup će u najznačajnijem dijelu biti posvećen pitanjima koja se tiču - bezbjednosne situacije u Libiji i na sjeveru Afrike; upravljanja migracionim tokovima i granične kontrole; političkih posljedica migracione krize u Evropi i u Sjedinjenim Američkim Državama; Zapadnog Balkana - strateških veza između MENA regiona i Evrope;  situacije u Siriji i Iraku i radikalizacije terorizma u Evropi.

Ovaj skup ima za cilj obezbjeđenje foruma i olakšanje dijaloga na parlamentarnom nivou o pitanjima bezbjednosti između glavnih zakonodavaca NATO zemalja i njihovih kolega iz partnerskih država, kao i pružanje aktuelnih informacija učesnicima iz predmetne oblasti.