Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
Friday, 05. August 2016. 13:31

Tri śednice odbora za izbore i medije u avgustu

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović sazvao je konstitutivne śednice Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces za 15. avgust i Privremenog odbora za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća za 22. avgust.

Prvu śednicu Odbora za praćenje primjene zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije sazvala je predśednica tog privremenog radnog tijela Nada Drobnjak, za 15. avgust. 

Skupština je na Desetoj śednici prvog redovnog zasijedanja, 28. jula, donijela Odluku o izboru osam članova Privremenog odbora za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća, Odluku o izboru članova Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces, kao i Odluku o obrazovanju Odbora za praćenje primjene zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije.



Za članove Privremenog odbora za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća izabrani su: Marta Šćepanović, Milorad Vuletić, Goran Tuponja, Andrija Popović, Emilo Labudović, Koča Pavlović, Srđan Milić i Izet Bralić.



Za članove Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces izabrani su: Milutin Simović, Miodrag Vuković, Predrag Sekulić, Mevludin Nuhodžić, Suljo Mustafić, Zorica Martinović, Ljerka Dragičević, Draginja Vuksanović, Dritan Abazović, Miloš Konatar, Neven Gošović i Zoran Miljanić.



Za predśednicu Odbora za praćenje primjene zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije, izabrana je Nada Drobnjak, za zamjenika predsjednice izabran je Danko Šarančić, a za članove ovog odbora izabrani su: Žana Filipović, Goran Tuponja, Suljo Mustafić, Genci Nimanbegu, Slaven Radunović, Koča Pavlović, Vladislav Bojović i Danijela Marković.

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

video-stream

youtubec-en