Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
Friday, 17. June 2016. 15:39

Evropski parlamentarci čestitali Pajoviću

Kopredśednici političke grupe Zelenih u Evropskom parlamentu, Rebeka Harms i Filip Lamberts čestitali su predśedniku Pozitivne Crne Gore Darku Pajoviću uspjeh koji je postigao i imenovanje na mjesto predśednika Skupštine Crne Gore.

Oni su istakli da ovo imenovanje predstavlja, ne samo lični uspjeh g-dina Pajovića, već i rezultat teških i ponekad vrlo izazovnih  rezultata koje je postigla Pozitivna Crna Gora. Dodali su da ih ovo imenovanje čini srećnim, jer su njihova srca uvijek ispunjena kad neka od zelenih partnerskih stranaka uspije da se izdigne iznad tradicionalnih političkih podjela i iskoristi priliku da svijet u kojem živimo učini boljim.  Harms i Lamberts naglasili da je Pozitivna Crna Gora poslala i jasan signal državama u regionu, među kojima su neke u ozbiljnim političkim krizama, da postoje otvorene mogućnosti za političke partije koje svoje principe baziraju na principima transparetnosti, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, političkoj stabilnosti i održivom razvoju.

Zeleni su zaključili čestitku istakavši da će Pozitivna u narednom periodu imati znatno težu odgovornost, posebno u nadgledanju pripreme istinski slobodnih i nezavisnih izbora u oktobru, te da će politička grupa Zelenih u Evropskom parlamentu nastaviti da podržava Pozitivnu Crnu Goru u sprovođenju političkih ciljeva i vrijednosti koje zajedno baštine.

Čestitke povodom imenovanja na poziciju predśednika Skupštine Crne Gore g-dinu Pajoviću stigle su i od članice Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Crne Gore i EU (POSP) i izvjestioca za Crnu Goru u političkoj grupi Zelenih Teri Rajntke. Ona ističe da razumije izazove s kojima je g-din Pajović u proteklih nekoliko mjeseci morao da se suoči, ali da je sad u poziciji sa koje će moći da napravi razliku za crnogorsko društvo. Ona je u svom pismu istakla da se raduje budućoj saradnji s predśednikom Pajovićem, posebno po pitanju izazova kao što su Solana, ljudska prava i vladavina prava.