Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
Tuesday, 21. June 2016. 13:36

Predśednik Skupštine primio u oproštajnu pośetu ambasadorku SR Njemačke Elizabet Gudrun Štajnaker

Predśednik Skupštine Crne Gore primio je danas u oproštajnu pośetu Nj.E.gospođu Elizabet Gudrun Štajnaker, ambasadorku Savezne Republike Njemačke.

Predṥednik se zahvalio ambasadorki Štajnaker na podršci SR Njemačke Crnoj Gori tokom njenog mandata, naročito projekata koji se tiču zaštite životne sredine. Sagovornici su razgovarali i o budućoj namjeni i održivosti rješenja za Solanu.

Predṥednik Pajović je dodao da Njemačka ima presudan značaj za Berlinski proces, koji je velika šansa zemljama Zapadnog Balkana za unaprjeđenje ekonomskih, a prije svega, infrastrukturnih i energetskih veza. Pored toga, istakao je da mu je bilo veliko zadovoljstvo da otvori konferenciju „Inicijative mladih za ljudska prava u Podgorici“, na kojoj se raspravljalo o izazovima uspostavljanja regionalne kancelarije za saradnju mladih Zapadnog Balkana, vjerujući da će ovaj projekat imati veliku ulogu za jačim povezivanjem mladih, koji je jedan od preduslova za dalju integraciju cijelog regiona.

Na sastanku je predṥednik upoznao ambasadorku i sa planiranom dinamikom rada Skupštine Crne Gore u narednom periodu, ističući njenu značajnu ulogu u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, ali i sprovođenju Sporazuma o Vladi izbornog povjerenja.