Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
utorak, 30. jun 2015. 10:34

Crnogorska dijaspora - Zbornik asocijacija crnogorskih iseljenika

U cilju da pruži što jasniju sliku stanja u crnogorskoj dijaspori, radu naših klubova, udruženja i raznih asocijacija građana iz Crne Gore koji po bilo kom osnovu žive i rade u inostranstvu, Centar za iseljenike Crne Gore sačinio je ovu publikaciju u kojoj se daje kraći pregled istorijata crnogorskog iseljeništva, zatim organizacioni oblici ranije i sadašnje saradnje matice Crne Gore sa svojom dijasporom, kao i iskustva u ovom domenu bivših republika ex Jugoslavije. Smatramo da to može korisno da posluži u radu na građenju što čvršćih veza sa našom dijasporom.

Sigurno je da ovom prilikom nijesmo uspjeli da prikupimo iscrpnije informacije o svim asocijacijama naše dijaspore. Pojedina udruženja i klubovi nijesu nam dostavili podatke o sebi i svojim aktivnostima, a sa jednim brojem asocijacija još nijesmo uspostavili adekvatnu komunikaciju. Te propuste namjeravamo da otklonimo u sljedećem izdanju ove publikacije kada ćemo obogatiti i njen sadržaj.

preuzmite elektronsko izdanje