Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
×

Notice

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/4263
Tuesday, 22. September 2015. 14:54

Održana 56. śednica Administrativnog odbora

Odbor utvrdio Listu blagovremenih i potpunih predloga kandidata za tri člana Savjeta Agencije za elektronske medije

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore 25. saziva, na danas održanoj 56. śednici, jednoglasno je utvrdio Listu blagovremenih i potpunih predloga kandidata za članove Savjeta Agencije za elektronske medije ovlašćenih predlagača po Javnom pozivu br.00-63-14/15-49 od 16. jula 2015. godine.
Shodno članu 28 stav 1 Zakona o elektronskim medijima, Odbor je odlučio da Listu blagovremenih i potpunih predloga kandidata za tri člana Savjeta Agencije za elektronske medije objavi u „Službenom listu Crne Gore”, web sajtu Skupštine Crne Gore i dnevnim novinama: „Pobjeda“, „Dan“, ND „Vijesti“ i „Dnevne novine“.

Shodno članu 67 stav 2 Poslovnika Skupštine Crne Gore, śednici su prisustvali: Boris Raonić, predśednik Nevladine Fondacije “Građanska alijansa”, Radoš Mušović, predstavnik Centra za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) i Dubravka Popović, saradnica na projektima u Centru za monitoring i istraživanje CeMI. U radu Odbora učestvovao je i Goran Đurović, predśednik Upravnog odbora Koalicije NVO Saradnjom do cilja.

Odbor je takođe, u vezi sa dostavljenim Dopisom Borisa Raonića, predśednika Nevladine fondacije “Građanska alijansa”, u kom izražava sumnju da se Zlatko Vujović, kandidat za člana Savjeta Agencije za elektronske medije, nalazi u konfliktu interesa, odlučio da od Komisije za sprječavanje sukoba interesa Crne Gore, zatraži  mišljenje.

 U Dopisu se navodi da je imenovani član organa upravljanja odnosno član Upravnog i Nadzornog odbora “Centra za odnose sa javnošću nevladinih organizacija - PR Centra”, koji se bavi proizvodnjom i distribucijom audio vizuelnog materijala na teritoriji Crne Gore, kao i direktor Centra za monitoring- CeMI koji je osnivač PR Centra ovog pravnog lica, čime se krši član 17 Zakona o elektronskim medijima.

Odbor se takođe, u okviru  tačke dnevnog reda: “Tekuća pitanja”, upoznao sa Zahtjevom ranije zamjenice Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, Nevenke Stanković za donošenje rješenja o prava na naknadu po prestanku funkcije (isteka mandata), zaključno sa 30. julom 2015. godine, i odlučio da donese odgovarajuće rješenje.

Lista blagovremenih i potpunih predloga kandidata za tri člana Savjeta Agencije za elektronske medije

Image Gallery

{gallery}4263{/gallery}