Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
Thursday, 21. February 2013. 18:19

Konferencija na temu „Balkan u budućnosti Evrope: Uloga Srbije“

Predśednik Odbora za evropske integracije Slaven Radunović, zajedno sa visokim zvaničnicima zemalja regiona učestvovao je na konferenciji na temu „Balkan u budućnosti Evrope: Uloga Srbije“, koju je organizovao Beogradski fond za političku izuzetnost, Fondacija Robert Boš i Evropski fond za Balkan u Berlinu 20 - 21. februara 2013. godine.

Programom Konferencije bile su predviđene ukupno četiri panel diskusije posvećene ekonomskoj tranziciji zemalja regiona i svjetskim izazovima, zatim posmatranju budućnosti zemalja regiona sa aspekta novih generacija lidera, uz razmatranje Srbije kao regionalnog aktera, ali i ulozi parlamenata u izgradnji demokratske političke kulture i vladavine prava. Tokom Konferencije akcenat je stavljen na unapređenje i značaj regionalne saradnje parlamenata, kako sa zemaljama članicama Evropske unije, tako i sa susjednim zemljama.

Predśednik Odbora Slaven Radunović uzeo je aktivno učešće u panel diskusiji posvećenoj ulozi paralamenata u izgradnji demokratije i vladavine prava i tom prilikom upoznao prisutne sa izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine Crne Gore, odnosno trenutnom situacijom u novoformiranom Odboru za evropske integracije. Takođe, on je ukazao na Rezoluciju koja je u izradi, a koja bi definisala ne samo ulogu Odbora u pregovaračkom procesu, već i sam odnos Vlade i Parlamenta u pogledu evropskih integracija.