Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
Friday, 10. May 2013. 18:40

Sastanak članova Odbora za evropske integracije sa generalnim sekretarom Parlamenta Grčke Athanassios Papaioannou

Sastanak članova Odbora za evropske integracije Jovana Martinovića i Dritana Abazovića sa generalnim sekretarom Parlamenta Grčke Athanassios Papaioannou i njegovim saradnicima Barbarom Georgopoluom, šefom kabineta generalnog sekretara, Hantula Morfi, službenicom u Direktoratu za međunarodne poslove, održan je 10. maja 2013. godine. 

Članovi Odbora za evropske integracije upoznali su uvažene goste sa izmjenama Poslovnika o radu Skupštine Crne Gore, kao i formiranjem novog Odbora. Istaknut je značaj dalje podrške evropskoj perspektivi Crne Gore i s tim u vezi, poslanici su informisali predstavnike Parlamenta Grčke o dosadašnjim rezultatima postignutim na putu integracije Crne Gore u Evropsku uniju. 

Atanasios Papinau, generalni sekretar Parlamenta Grčke pozdravio je napredak Crne Gore na putu evropskih integracija i apostrofirao važnost ovog Odbora u procesu pregovora. Na sastanku je istaknuto i da postoji politički konsenzus među svim političkim partijama, kao i podrška javnog mnjenja kada su u pitanju evropske integracije. Atanasios Papinau je saopštio da će Grčka predsjedavati Evropskom unijom 2014. godine i da ih očekuju veliki izazovi tokom polugodišnjeg predsjedavanja. On je takođe prenio iskustva Odbora za evropske poslove Parlamenta Grčke koja će biti od koristi u predstojećim fazama integracionog procesa Crne Gore.

Najzad, na sastanku je iskazano obostrano interesovanje za organizovanje konsultacija kada su u pitanju evropske integracije Crne Gore, koje bi bile prilika za unapređenje sveukupne saradnje Crne Gore i Grčke.