Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
Monday, 17. March 2014. 13:26

Završena 46. i započeta 48. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Odbor razmotrio Inicijativu Kolegijuma predśednika Skupštine Crne Gore i izjasnio se o tri predloga zakona

Na danas započetoj 48. śednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, razmotrena je Inicijativa Kolegijuma predśednika Skupštine Crne Gore,Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu, za održavanje kontrolnog saslušanja direktora i članova Savjeta Agencije za elektronske medije na temu: „Programski standardi u elektronskim medijima - dosljedna primjena Zakona o elektronskim medijima“.   

Odbor je jednoglasno podržao podnešenu inicijativu i donio Odluku o održavanju kontrolnog saslušanja.

Rasprava o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izboru odbornika i poslanika, koji je Skupštini Crne Gore podnio poslanik Ranko Krivokapić i Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o crnogorskom državljanstvu, koji su Skupštini Crne Gore podnijeli poslanici Kluba poslanika Socijalističke narodne partije, odgođena je za neku od narednih śednica Odbora.

Nakon 48. śednice Odbor je nastavio 46. śednicu na kojoj se izjasnio o tri predloga zakona, povodom kojih se čekalo mišljenje Vlade.  

Nakon izjašnjavanja, Predlog zakona o dopuni Zakona o izvršenju i obezbjeđenju, koji je podnio poslanik mr Damir Šehović; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika, koji su podnijeli poslanici: Azra Jasavić, Milutin Đukanović i Velizar Kaluđerović i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakonika o krivičnom postupku, koji su podnijeli poslanici: Azra Jasavić, Milutin Đukanović i Velizar Kaluđerović, nijesu dobili potrebnu većinu na Odboru.