Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
Wednesday, 15. June 2016. 15:08

Održana 58. śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Razmotreni amandmani na više predloga zakona

       Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje održao je danas 58. śednicu na kojoj je razmotrio amandmane više predloga zakona koji se nalaze na dnevnom redu šeste redovne śednice prvog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2016 godini:

       Jedan amandman na Predlog zakona o vinu koje su podnijeli poslanici Danko Šarančić i Aleksandar Damjanović, koji predlagač zakona nije prihvatio. Amandman nije dobio potrebnu većinu glasova na śednici Odbora. Jedan amandman na Predlog zakona o vinu koji je podnio poslanik Goran Tuponja je izmijenjen i predlagač zakona ga je prihvatio, čime postaje sastavni dio Predloga zakona i o njemu, u skladu sa članom 150 Poslovnika, Skupština posebno ne odlučuje. Jedan amandman koji su podnijeli poslanici Predag Sekulić, Branko Čavor i Marta Šćepanović predlagač zakona je prihvatio, pa je, takođe,  postao sastavni dio Predloga zakona.

       Predlagač zakona o izmjenama i dopunama Zakona o maslinarstvu i maslinovom ulju prihvatio je amandman koji su podnijeli poslanici Predrag Sekulić, Branko Čavor i Marta Šćepanović.  

       Na Predlog zakona o održavanju stambenih zgrada, poslanici Filip Vuković i Marta Šćepanović  podnijeli su amandman koji je predlagač zakona prihvatio, kao i amandman poslanika Gorana Tuponje. Amandman koji su podnijeli poslanici Goran Tuponja i Azra Jasavić predlagač zakona je prihvatio u izmijenjenom obliku. Radi usaglašavanja odredaba predloženog zakona Odbor je odlučio da podnese tri amandmana koja je predlagač zakona prihvatio. Tri amandmana poslanika Nevena Gošovića, Velizara Kaluđerovića, Obrada Stanišića i Dritana Abazovića i dva amandmana koje su podnijeli poslanici Jelisava Kalezić i Aleksandar Damjanović nisu dobili potrebnu većinu na śednici Odbora, a predlagač ih nije prihvatio.

       Dva amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom, koje su podnijeli poslanici Predrag Sekulić, Branko Čavor i Marta Šćepanović, predlagač zakona je prihvatio i oni  postaju sastavni dio Predloga zakona.

       Amandman koji su na Predlog zakona o zaštiti prirode podnijeli poslanici Danko Šarančić i Aleksandar Damjanović predlagač zakona nije prihvatio, a nije dobio ni potrebnu većinu na śednici Odbora. Amandman 1, na Predlog navedenog zakona  koji su podnijeli Jelisava Kalezić, Danko Šarančić, Danijela Marković i Aleksandar Damjanović, predlagač zakona je prihvatio, a amandmane 2 i 3 predlagač nije prihvatio, niti su dobili potrebnu većinu na śednici Odbora.

       Jedan amandman na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o raftingu predlagač nije prihvatio. Nakon glasanja konstatovano je da nije dobio potrebnu većinu na śednici Odbora