Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore

Poslaničke funkcijeDarko Pajović

  • Predśednik Skupštine Crne Gore
  • Član - Pozitivna Crna Gora
  • Član - Odbor za bezbjednost i odbranu
  • Član - Odbor za antikorupciju
  • Član - Odbor za međunarodne odnose i iseljenike

Lični podaci

Datum rođenja: 24.11.1972. 
Mjesto rođenja: Podgorica

 

 

Diplomirao je na Prirodno-matematičkom fakultetu, odsjeku za biologiju, na Univerzitetu Crne Gore. Stručno usavršavanje iz oblasti vantjelesne oplodnje (humana reprodukcija) obavio je u Univerzitetskom kliničkom centru u Mariboru, Slovenija. Po zanimanju je diplomirani biolog-embriolog.

Radno iskustvo je započeo kao profesor biologije u Gimnaziji Petar I Petrović Njegoš u Danilovgradu.  Danas radi kao embriolog u zdravstvenoj ustanovi za vantjelesnu oplodnju ,,Life’’ u kojoj je 2003.godine u laboratorijskim uslovima začeta prva crnogorska ,,beba iz epruvete’’. Član je Evropskog društva za humanu reprodukciju i embriologiju od 2004. godine.

Društveni angažman započeo je kao aktivista u civilnom sektoru. Osnivač je  i dugogodišnji direktor NVO Green Home. Tokom dvanaestogodišnjeg iskustva u civilnom sektoru bio je član Nacionalnog savjeta za održivi razvoj, Komisije za saradnju sa UNESCO-m, član Komisije za socio-ekonomske i politike životne sredine Međunarodne unije za zaštitu prirode (IUCN) itd.

Studijski  je boravio i stručno se usavršavao u više evropskih država (Norveška, Austrija, Slovenija  itd.) kao i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Na funkciju  predśednika Pozitivne Crne Gore, izabran je na osnivačkom kongresu 2012. godine. Iste godine je postao poslanik. Član je Odbora za bezbjednost i odbranu, Odbora za antikorupciju i Odbora za međunarodne odnose i iseljenike.

Za predśednika Skupštine Crne Gore izabran je 02.06.2016. godine.

Govori engleski jezik.

Oženjen, otac troje djece.

 Evidencija izvještaja o prihodima i imovini državnog funkcionera

Kontakt 

Adresa: Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 10, Podgorica
Telefon: + 382 20 242 182; + 382 20 244 759
Fax: + 382 20 242 192
E-Mail: 
predsjednik@skupstina.me