Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 30. septembar 2015. 14:53

Kabinet predśednika: Saopštenje povodom izjave Ministarstva ekonomije

Ministar ekonomije kome napuštanje najavljuje najveći investitor iz zemlje EU i NATO u EPCG, u ključnim mjesecima pred dobijanje poziva za NATO, treba da odgovara, a ne da pita.

Da je slušao predśednika Parlamenta ne bi sada bio u opasnosti da odgovara za nezakonito obećavanje od oslobađanja poreza i drugih državnih prihoda, kao što je pokušao da uradi sa oko 50 miliona narodnog novca čime su trebali da se plate dugovi tzv. „strateškog“ ruskog investitora u KAP. Zašto je neko pored više stotina miliona koje je poklonio prije toga ruskom investitoru htio da pokloni i dodatnih 50 miliona eura državnog novca, nakon što je već skoro uništio KAP. Zahvaljujući „parlamentarnoj diktaturi“ ta šteta je spriječena.

Činjenica da italijanska državna kompanija iz zemlje koja vapi za električnom energijom želi da napusti investiciju u svom najbližem susjedstvu i pretrpi finansijke štete jedna je u nizu činjenica koja govori o sposobnosti Vlade da stvori ambijent stabilnog i zakonitog poslovanja čak i u oblasti kao što je energetika.

Ministar ekonomije čije su hiljade radnika iz KAP, Rudnik boksita, Željezare, Brodogradilišta i mnogih drugih kompanija na ulici, na putu je da ukine višedecenijsku industriju u Crnoj Gori i pretvori nas u najniže plaćenu radnu snagu u uslužnim djelatnostima. Njegova ekonomska dostignuća su takva da se Crna Gora dnevno zadužuje 2 miliona i da smo država koja sve više živi na dug  uprkos rasprodaji narodne imovine. Minsitar od Ministarstva ekonimije i desetine hiljada zaposlenih u  proizvodnom sektoru koji jedino može produkovati značajniju novu vrijednost i održiv rast ekonomije, na putu je da preregistruje svoje Ministarstvo u Ministarstvo „vikend stanova i plažne ekonomije“.

Predśednik Skupštine ostaje pri svim svojim izjavama koja su bila tačna dijagnoza i odgovor na probleme koje su se tada nalazili pred EPCG vezano za probleme u upravljanju, što su prepoznali i vlasnici A2A nakon čega su smijenili tadašnji menadžment. Da podsjetimo, da nije bilo njegovog zalaganja  i Skupštine Crne Gore spakovali ste bili Termoelektranu da poklonite onom kome ste dali da pohara, preko KAP i Rudnika boksita, Crnu Goru.

Takođe krenuli ste bili da prodate čitavu EPCG čime biste građane Crne Gore učinili jedinim koji se ne pitaju svoje osnovne potrebe električnom energijom, a onda i to proglasili luksuzom bez koga se može.

Sve to, kako je rekao bivši Guverner CBCG Krgović, da bi se spašavali nečiji privatni biznisi.

« Jul 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

video-stream

youtubec

SCG flcker