Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 05. februar 2016. 11:06

Kabinet predśednika: Odgovor generalnom direktoru RTCG

Generalni direktor Rade Vojvodić
Radio televizija Crne Gore


Gospodine Vojvodić,

Povodom pisma koje ste nam uputili 4. februara 2016. godine moramo ukazati na par tvrdnji koje ste iznijeli, a koje ne odgovaraju činjenicama.

Prvo, organizatori konferencije „Sloboda izražavanja i odgovornost medija“, Skupština Crne Gore i Savjet Evrope, su uputili poziv za učešće svim direktorima Javnih servisa država regiona, dok Vi u Vašem dopisu navodite suprotno. Razumijemo da nijeste bili u mogućnosti imati tu informaciju iz nacrta Agende koju ste dobili. Takođe, kao čovjek koji ima iskustva u organizaciji događaja sigurni smo da pravite razliku između nacrta agende i finalne verzije iste koja se zaključuje nakon potvrda o učešću svih pozvanih učesnika.

Cijenimo Vašu želju da aktivnije učestvujete u kreiranju i odabiru govornika na ovu važnu temu za društvo i demokratiju, ali smo istovremeno sigurni da uvažavate pravo organizatorima Konferencije da taj dio aktivnosti sami urade.

Ostaje nejasno zbog čega se opredjeljujete da ne učestvujete u Konferenciji zbog „podobnosti“ moderatora, osobe koja je zadužena kako joj i funkcija sama govori da moderira tok rasprave. Saglasićemo se da ime moderatora ne utiče na Vaše stavove i mogućnost da argumentovano polemišete na postavljenu temu.

Zahvaljujemo Vam se na iskazanoj želji za uspješnim radom Konferencije i još jednom poručujemo da je Vaše prisustvo dobrodošlo, što bi javnost cijenila, a i imala priliku da iz više uglova sagleda stavove i mišljenja o temama od javnog interesa, a RTCG upravo i ima dodatnu obavezu kao servis svih građana da aktivno učestvuje u razmjeni mišljenja i dijalogu.

Kako ste na naš poziv odgovorili javno posredstvom medija, nameće se pitanje da li je cilj odgovora bio konstruktivan doprinos Konferenciji koja će okupiti ugledne stručnjake i djelatnike medija, ili pak nešto drugo. Taj sud neka ostane na građanima.

Kabinet predśednika

« Jul 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

video-stream

youtubec

SCG flcker