Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 14. mart 2014. 14:48

Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori Jan Viting bio gost „Demokratskih radionica”

Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori, Jan Viting pośetio je danas Demokratske radionice  Skupštine Crne Gore na temu „Evropska unija“, gdje je razgovarao sa učenicima odjeljenja VIII-3 OŠ „Njegoš“ iz Cetinja.  

Odgovarajući na pitanja đece, ambasador Viting približio je učesnicima radionice značaj ujedinjavanja zemalja Evrope u zajednicu kao što je Evropska unija, iskustvo Velike Britanije u procesu pristupanja,  kao i zbog čega je za Crnu Goru značajno da postane dio te zajednice. U tom kontekstu, govorio je i o vrijednostima koje građani Crne Gore treba da promovišu da bi pomogli pridruživanju u EU, odgovornostima pojedinaca na tom putu i kako mladi mogu doprinijeti ovom procesu.

Ambasador Viting je poručio đeci da se posvete obrazovanju i istakao da što više truda ulažu, više mogućnosti izbora će imati u budućnosti.

U okviru  radionice „Evropska unija“ obrađuju se teme kao što su istorijat Evropske unije, njene institucije, vrijednosti, pojam integracije u EU i njen značaj za mlade.

Od početka sprovođenja projekta, 8. oktobra 2012. godine, do danas, projekat „Demokratske radionice“ okupio je 7.636 osnovnoškolaca - učesnika u radionicama iz 67 škola iz 20 crnogorskih opština.