Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 19. mart 2013. 09:37

Održana jubilarna 100. demokratska radionica pod nazivom „Demokratija i parlament“

Gost radionice bio poslanik Skupštine Crne Gore Mladen Bojanić.

Danas je održana stota demokratska radionica u nizu radionica koje Skupština Crne Gore, u saradnji sa NVO Forum MNE i ERSTE fondacijom, organizuje u okviru programa „Otvoreni parlament“, u cilju njegovog obogaćivanja i jačanja veza između parlamenta i mladih.

Na jubilarnoj 100. radionici, gost je bio poslanik Skupštine Crne Gore Mladen Bojanić koji je, kroz razgovor vođen sa učenicima odjeljenja VIII-5 OŠ „Dašo Pavičić“ iz Herceg Novog, približio demokratske vrijednosti, ulogu Skupštine i podjelu vlasti u demokratskom društvu.

Do danas, projekat „Demokratske radionice“ okupio je 2.331 osnovnoškolca iz sedam crnogorskih opština - Podgorice, Nikšića, Kolašina, Bara, Budve, Kotora i Herceg Novog, a planirano je da do kraja 2013. godine okupi preko 4.000 osnovnoškolaca iz svih gradova Crne Gore.

Učenici  osnovnih škola, kroz četvorosatne radionice, interaktivno provode vrijeme s timom obučenih predavača/trenera, uz čiju pomoć imaju priliku da steknu i prodube znanja o parlamentarnoj demokratiji, donošenju i primjeni zakona, ulozi poslanika/ca i funkcijama Skupštine Crne Gore. Stečena znanja ugrađuju u novinski prilog, koji se kasnije objavljuje na dječijem parlamentarnom sajtu.