Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 20. decembar 2012. 13:47

Uručeni sertifikati polaznicima Demokratskih radionica

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, danas je svečano uručio sertifikate, predstavnicima 17 crnogorskih osnovnih škola, koji su učestvovali u pilot projektu Demokratske radionice.

“Zadovoljstvo mi je da ste u ovoj kući crnogorske demokratije, rekao bih trećoj po redu. Prvo su bila crnogorska guvna, drugo Vladin dom, treća je ovaj skromni dom otvorenih vrata. Nadam se da će generacije poslije nas biti u široj, boljoj, a samim tim i otvorenijoj kući za vas”, rekao je predśednik Krivokapić.

On je istakao da mu je veliko zadovoljstvo da je ovaj projekat  započet u Skupštini Crne Gore i da će se 2013. godine navršiti decenija od kad su se vrata parlamenta otvorila i da vjeruje da se više nikada neće zatvoriti za građane, da ulaze u parlament, da ga vide, da u njemu borave i da budu dio njegovog dnevnog života. 

“Vođeni tom inicijativom kroz projekat “Demokratke radione” došlo se do mogućnosti da vas okupljamo iz Podgorice, Nikšića, Danilovgrada, Cetinja, a od početka sljedeće godine i iz ostalih krajeva Crne Gore”, naglasio je predśednik Skupštine Crne Gore, Ranko Krivokapić.

Svečanosti uručenja diploma za uspješno učešće u pilot projektu Demokratske radionice, koji organizuje Skupština Crne Gore, a sprovodi Forum MNE uz finansijsku podršku Fondacije ERSTE, pored ostalih, prisustvovali su 55 učenika i 22 nastavnika. 

Demokratske radionice se organizuju u okviru programa Otvoreni parlament koji ima za cilj podsticanje  interesovanja za politiku i demokratske procese kod mladih, omogućavajući im upoznavanje za radom poslanika i parlamenta kao institucije.  Do sada je kroz pilot projekat Demokratskih radionica prošlo 1.224 djece iz 17 crnogorskih osnovnih škola.