Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 24. novembar 2014. 06:48

Predśednik Skupštine Crne Gore otvoriće danas VI zasijedanje Đečjeg parlamenta

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić otvoriće danas VI zasijedanje Đečjeg parlamenta, u 12 sati, u Velikoj sali Skupštine Crne Gore.

Zasijedanju će prisustvovati 44 predstavnika lokalnih đečijih parlamenta iz 22 opštine, koje će predstavnici Vlade Crne Gore informisati šta su njihova ministarstva preduzela u proteklih pet godina na unaprjeđenju prava đeteta, povodom pitanja koja su đeca postavljala na ranijim zasijedanjima.

Pored predstavnika poslaničkih klubova u Skupštini Crne Gore, na skup su pozvani i predstavnici domaćih institucija i međunarodnih organizacija koje se bave pitanjima prava đeteta, kao i članovi diplomatskog kora.

VI Đečji parlament organizuje Skupština Crne Gore u saradnji sa Centrom za prava djeteta Crne Gore, uz podršku Save the Children International, povodom 20. novembra, Dana usvajanja UN Konvencije o pravima đeteta, a u susret ponovnom izvještavanju UN Komitetu za prava đeteta (2015).

TV kuće mogu preuzeti signal za direktan prenos na uobičajeni način.

Za praćenje zasijedanja neophodne su akreditacije, u slučaju da novinari i snimatelji/fotoreprteri nijesu stalno akreditovani. Rok za registraciju je poneđeljak, 24. novembar 2014. do 10 sati. Fax: 404-518; e-mail: press@skupstina.me