Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 773
petak, 16. novembar 2012. 13:03

IV zasijedanje Đečijeg parlamenta, Skupština Crne Gore, 19. novembar 2012.

Nakon pozdravne riječi predśednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića i obraćanja predśedavajućeg Đečijeg parlamenta, na pitanja đece, kako je planirano, odgovaraće  predstavnici poslaničkih klubova Skupštine Crne Gore i Vlade Crne Gore, kao i gradonačelnici Podgorice i Cetinja i predstavnik UNICEF-a.

IV zasijedanje Đečijeg parlamenta koje organizuje Skupština Crne Gore u saradnji sa Centrom za prava djeteta Crne Gore, uz podršku kancalerije UNICEF-a i Save the Children, biće održano u poneđeljak, 19. novembra 2012. godine, sa početkom u 12 sati, u Velikoj sali Skupštine.

Nakon pozdravne riječi predśednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića i obraćanja predśedavajućeg Đečijeg parlamenta, biće održane prezentacije: „Osvrt na  stanja prava đece u Crnoj Gori od strane đece“ i „Socijalna i obrazovna inkluzija iz ugla đeteta sa smetnjama u razvoju“, a u nastavku će  na pitanja đece, kako je planirano, odgovarati predstavnici poslaničkih klubova Skupštine Crne Gore i Vlade Crne Gore, kao i gradonačelnici Podgorice i Cetinja i predstavnik UNICEF-a.

Zasijedanju će prisustvovati 42 osnovca iz 21 opštine, koji su predstavnici lokalnih đečijih parlamenta iz Bara, Cetinja, Bijelog Polja i Podgorice i đečjih parlamenata iz osnovnih škola u 17 gradova Crne Gore. Na skup su pozvani i predstavnici domaćih institucija i međunarodnih organizacija koje se bave pitanjima đeteta, kao i članovi diplomatskog kora.

IV Đečiji parlament se organizuje povodom 20. novembra, Dana usvajanja UN Konvencije o pravima đeteta i ove godine je posvećen afirmaciji prava đece na učešće i zagovaranje, kao značajne društvene potrebe i vrijednosti.

TV kuće mogu preuzeti signal za direktan prenos na uobičajeni način.

Za praćenje zasijedanja neophodne su akreditacije, u slučaju da novinari i snimatelji/fotoreprteri nijesu stalno akreditovani. Rok za registraciju je poneđeljak, 19. novembar 2012. do 10 sati. Fax: 245-125; e-mail: press@skupstina.me