Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore

DAMIR ŠEHOVIĆ-sdpPoslaničke funkcije

  • Član - Klub samostalnih poslanika
  • Član - Odbor za evropske integracije
  • Član - Odbor za ekonomiju, finansije i budžet

Lični podaci

Datum rođenja: 22.06.1981.
Mjesto rođenja: Berane

Kontakt

Adresa: Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 10, Podgorica
Telefon: 020 242 444
Fax: 020 242 444
E-mail: damirsehovic@skupstina.me

 

 

Obrazovanje:

Osnovnu i srednju školu završio u Plavu. Dobitnik je diplome Luča. Ekonomski fakultet u Podgorici upisao 2000. godine a diplomirao 2004. godine na smjeru Finansije, kao najbolji student u generaciji, ostvarivši prosječnu ocjenu 9,73.

Iste godine je upisao postdiplomske studije na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, na smjeru Fiskalni i monetarni menadžment i upravljanje društvenim djelatnostima. Magistrirao je 2007. godine, odbranivši magistarsku tezu pod nazivom “Upravljanje kapitalom u bankama u savremenoj tržišnoj privredi”.

Doktorske studije je upisao na Ekonomskom fakultetu u Podgorici 2008. godine, a trenutno radi na izradi doktorske disertacije pod nazivom “Koordinacija monetarne i fiskalne politike u savremenim tržišnim privredama”.

Nagrade:

Tokom studija je bio dobitnik brojnih akademskih nagrada, od kojih je najvažnija „Nagrada za najboljeg studenta u generaciji“, koja mu je dodijeljena od strane Ekonomskog fakulteta u Podgorici.

Dobitnik je i brojnih stipendija, među kojima se ističu: Stipendija Ekonomskog fakulteta (više puta), prestižna stipendija "10 za 10" koju Atlasmont banka dodjeljuje najboljim studentima, kao i "Stipendija za talentovane studente" Ministarstva prosvjete i nauke (više puta).

Radno iskustvo:

2009 – Poslanik u Skupštini Crne Gore

2008 – 2009. – Sekretar Ministarstva finansija Crne Gore

2007 – Saradnik u nastavi na Studijama menadžmenta u Podgorici, na predmetima “Fiskalna ekonomija” i “Bankarstvo”

2005 - Saradnik u nastavi na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, na predmetima: „Monetarna ekonomija“, „Fiskalna ekonomija“, „Bankarski menadžment“ i „Komparativno poresko pravo“

Ostale aktivnosti:

Autor je više stručnih radova iz oblasti makroekonomije i finansija, a aktivno je učestvovao na nizu konferencija i stručnih seminara.

Strani jezici: 

Engleski jezik

 

Evidencija izvještaja o prihodima i imovini državnog funkcionera