Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore

novica stanicPoslaničke funkcije 

  • Član - Klub samostalnih poslanika
  • Član - Ustavni odbor
  • Član - Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Lični podaci

Datum rođenja: 1950.
Mjesto rođenja: Pljevlja

Kontakt

Adresa: Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 10, Podgorica
Telefon: 
Fax: 
E-mail: novica.stanic@skupstina.me 

 

Rođen 1950. godine u selu Vidrama, opština Pljevlja (otac Simeun, majka Marta-rođena Janjić). Oženjen, dvoje djece. Osnovnu školu i gimnaziju završio u Pljevljima, a Medicinski fakultet u Beogradu 1974. godine. Specijalizaciju iz Opšte hirurgije završio na VMA, a postdiplomske studije iz oblasti digestivnog sistema na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1993. godine. Subspecijalizaciju iz vaskularne hirurgije završio 1995. godine, takođe u Beogradu. Kao ljekar opšte prakse i hirurg radio u Medicinskom centru u Pljevljima do 1991.godine.

Po nacionalnosti Srbin, govori srpski jezik, a služi se ruskim i engleskim.

Predśednik OO Narodne stranke u Pljevljima, od njenog osnivanja 1990. godine do raskola sa Novakom Kilibardom 1997. godine, od tada predśednik OO Srpske narodne stranke do 2009.g, a potom predśednik OO Nove srpske demokratije. Član GO Narodne stranke, potom potpredśednik Srpske narodne stranke i na kraju član Predśedništva Nove srpske demokratije.

Na prvim višestranačkim izborima u Crnoj Gori biran za poslanika na listi Narodne stranke. Bio u delegaciji crnogorskog parlamenta u Vijeću republika i pokrajina Skupštine SFRJ. Dva puta biran za poslanika u Vijeću građana Skupštine SRJ i bio šef Poslaničkog kluba. Poslanik u Skupštini Crne Gore u više saziva, kao i odbornik u Skupštini opštine Pljevlja. U prethodnom sazivu bio šef poslaničkog kluba Nove srpske demokratije.

Evidencija izvještaja o prihodima i imovini državnog funkcionera