Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 24. septembar 2013. 11:06

Parlamentarna skupština Centralnoevropske inicijative (CEI-PD)

Članovi stalne delegacije Skupštine Crne Gore pri Parlamentarnoj dimenziji Centralnoevropske inicijative, poslanici Damir Šehović i Vasilije Lalošević, učestovaće na zasijedanju Parlamentarne skupštine koja će se održati u periodu od 24. do 26. septembra tekuće godine u Budimpešti, u okviru mađarskog predśedavanja ovom inicijativom.

Poslanici će takođe uzeti učešće na sastancima opštih odbora za pitanja kulture i ekonomska pitanja, kojiprethode plenarnom zasijedanju Parlamentarne skupštine „CEI-PD“.

CEI je najstarija regionalna inicijativa na prostorima Centralne i Jugoistočne Evrope. Postoji od 1989. godine i danas broji 18 država članica.Od svog osnivanja Centralnoevropska inicijativa, za cilj ima njegovanje političkog i društveno–ekonomskog razvoja u regionu i izbjegavanje formiranja novih linija podjele u Evropi.