Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 14. april 2014. 20:34

Prvog dana pośete koizvjestilaca Odbora za monitoring PSSE organizovani brojni sastanci

Koizvjestioci nastavljaju rad naredna dva dana nizom sastanaka utvrđenih programom pośete, a u srijedu, 16. aprila 2014. godine u 13.00 sati u Skupštini Crne Gore, održaće konferenciju za medije.

 

Prvog dana pośete koizvjestilaca Odbora za monitoring Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope Crnoj Gori organizovani su brojni sastanci u Skupštini Crne Gore.

Koizvjestioce Odbora za monitoring PSSE Kima Sasija i Teria Lejdena primio je predśednik Skupštine Crne Gore i predśednik Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić.

Takođe, koizvjestioci su održali sastanak sa članovima Odbora za antikorupciju, a susreli su se i sa predstavnicima političkih partija zastupljenih u Skupštini Crne Gore.

Šef Delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope dr Predrag Sekulić i članovi dr Draginja Vuksanović, Mladen Bojanić i Snežana Jonica sastali su se na radnom ručku sa koizvjestiocima Monitoring komiteta Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope. Na radnom ručku je bilo riječi o aktivnostima realizovanim u periodu od prethodne pośete koizvjestilaca Crnoj Gori, održane u julu 2013. godine do sada, s akcentom na situaciju u medijima i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao dvije ključne oblasti koje su predmet interesovanja koizvjestilaca tokom ove pośete.

Koizvjestioci su ocijenili da Crna Gora ostvaruje stalan napredak u demokratizaciji sistema, lider je među zemljama regiona, što zaslužuje pohvale, kao i da treba nastaviti sa kontinuiranim aktivnostima u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i obezbjeđivanju slobode medija.

Prethodno, koizvjestioci su se susreli sa predstavnicima nevladinog sektora, medija i samoregulatornih tijela za medije, kao i sa članovima Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija.

Prvi dan pośete koizvjestioci završavaju radnom večerom sa predstavnicima međunarodnih organizacija sa śedištem u Crnoj Gori.

Koizvjestioci nastavljaju rad naredna dva dana održavanjem niza sastanaka utvrđenih programom pośete, a u srijedu, 16. aprila 2014. godine u 13.00 sati u Skupštini Crne Gore, održaće konferenciju za medije. 

« Maj 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

video-stream

youtubec

SCG flcker