Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 772
nedjelja, 28. oktobar 2012. 13:27

Završena Druga međunarodna konferencija „Jačanje uloge parlamenata i vlada u promovisanju konkurentnosti i ekonomskog rasta u zemljama Zapadnog Balkana”

U fokusu završne sesije - regulatorna reforma i institucionalni kapaciteti za njeno sprovođenje, primjena analize uticaja propisa (RIA) u razvoju novih propisa, transparentnost i javna rasprava u zakonodavnom procesu, kao i  pojednostavljenje i smanjivanje administrativnih opterećenja.

Druga međunarodna konferencija „Jačanje uloge parlamenata i vlada u promovisanju konkurentnosti i ekonomskog rasta u zemljama Zapadnog Balkana”, Regionalne mreže parlamentarnih odbora za ekonomiju i finansije zemalja Zapadnog Balkana, organizovana uz podršku Vestminstereske fondacije za demokratiju, završena je danas u Miločeru. 

Tokom posljednje sesije, drugog dana konferencije, učesnicima su se obratili: Romela Popović, predstavnica Vlade Makedonije; Slavica Penev, istraživač senior u Institutu ekonomskih nauka. U raspravi su učestvovali članovi parlamenata, uključujući i šefove i članove parlamentarnih odbora za ekonomiju i finansije, eksperte i savjetnike iz parlamenata, te predstavnici vlada zemalja Zapadnog Balkana. 

U fokusu konferencije bili su rezultati regionalne studije - Jačanje uloge parlamenata i vlada u promovisanju konkurentnosti i ekonomskog rasta, sa posebnim fokusom na: regulatornu reformu, institucionalne kapacitete za njeno sprovođenje, primjenu analize uticaja propisa (RIA) u razvoju novih propisa, transparentnost i javnu raspravu u zakonodavnom procesu, kao i pojednostavljenje i smanjivanje administrativnih opterećenja. Uz uporedne preglede po zemljama regiona dati su i podaci o prednostima i slabostima ekonomske i regulatorne reforme u zamljama Zapadnog Balkana. 

Konferenciji su prisustvovati predśednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore, Aleksandar Damjanović, generalni sekretar Skupštine, Damir Davidović, kao i predstavnici Službe Odbora.

Nagovješteno je da će se naredna konferencija Regionalne mreže parlamentarnih odbora za ekonomiju i finansije zemalja Zapadnog Balkana održati u Makedoniji, u junu 2013. godine.

« Jun 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

video-stream

youtubec

SCG flcker